Το κακό παράγινε...

...ότι λέει ο τίτλος, στην χώρα που ζούμε δυστυχώς κάποιοι-ες "δημοσιογράφοι" νομίζουν ότι έχουν περισσότερα  δικαιώματα από κάποιους άλλους. Νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν το πόνημα και το έργο του άλλου χωρίς καν να τον ενημερώσουν και να τον αναφέρουν (οκ αποδεκτό μέχρι ενός σημείου κάποιες φορές) αλλά φτάνουν σε επιεικώς απαράδεκτες και παράνομες ενέργειες δηλ να χρησιμοποιούν το πόνημα  του άλλου  όχι έτσι απλά αλλά  να επεμβαίνουν βγάζοντας από πάνω του -σβήνοντας με Photoshop δηλαδή μιας και μιλάμε για φωτογραφία-το copyright  και το όνομα του δημιουργού.Ως εδώ...από εδώ και πέρα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι συγκεκριμένοι κυρίες και κύριοι θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες αυτής τους της πράξης για να μάθουν να σέβονται και τον κόπο του άλλου και κυρίως το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται.

3 comments:

maramant said...

Συμφωνώ κι επαυξάνω...όλοι όσοι δε σέβονται τη δουλειά των άλλων, είτε πρόκειται για μία φωτογραφία είτε για δεκάτομο έργο λογοτεχνίας, δε δικαιούνται να πλασάρονται ως ''δημοσιογράφοι'', και φυσικά πρέπει να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεων/παραλείψεων τους! Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος πιο διακριτικός και ειρηνικός τρόπος για να αλλάξει η νοοτροπία τους...

Georges Lab said...

Είναι θέμα σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου όχι μόνο της δουλειάς του με την στενή έννοια του όρου....αλλά είπαμε υπάρχουν και όρια.

maramant said...

Ε, ναι, τα όρια για τους περισσότερους ανθρώπους (με τη θέληση τους) είναι σαφή και αυστηρά, για κάποιους όμως ουσιαστικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο αν τους επιβληθούν από κάποια μορφή εξουσίας (βλ. αστυνομία, δικαστικό σύστημα κτλ). Πώς λοιπόν να σεβαστούν την προσωπικότητα σου γενικά, κι ειδικότερα τη δουλειά σου, όταν γι'αυτούς προφανώς η ίδια η έννοια του σεβασμού μάλλον είναι κενή νοήματος..