Dance D'Amour

...

4 comments:

τ2φ said...

Δεν ξέρω ακριβώς τι να γράψω,η φωτογραφία είναι για εμένα μια πολύ δυσνόητη κατάσταση...
Δεν μπορώ να σου πω εάν μου αρέσουν ή όχι οι φωτογραφίες σου,στην δημιουργία δεν υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί.Ως λάτρης της τεχνολογίας αλλά και της πρακτικότητας θα σου πω πως οι φωτογραφίες σου μου ήταν πολύ χρήσιμες,σαν εργαλεία,σαν χρηστικά αντικείμενα.Καλημέρα.

Georges Lab said...

Καλησπέρα..σε ευχαριστώ για το σχόλιο,θα ήθελα περισσότερες λεπτομέριες σχεικά με την χρησιμότητα των φωτογραφιών ως χρηστικά αντικειμενα,μου ακουγεται καπως περιεργο...

τ2φ said...

Kαλημέρα και πάλι...
Στο ψητό,..γενικά η δημιουργία αλλά και ο δημιουργός έχουν μια τάση αυτοπροβολής και αυταρέσκειας,
φαντάζομαι αυτό γινόταν πάντα και σήμερα ακόμα πιο πολύ από τη στιγμή που τα πάντα μπορούν να είναι εμπορεύσιμα,αυτό και μόνο είναι ικανό να σκοτώσει κάθε ανθρωποκεντρισμό ενός δημιουργήματος.
Σε ότι βλέπω,διαβάζω,ακούω,χρησιμοποιώ, αυτό είναι που ψάχνω,κατά πόσο ο απότερος σκοπός είναι ο άνθρωπος.
Για να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα,σκέψου το πιρούνι που κρατάς για να φας,έχεις σκεφτεί ποτέ οτι αυτό το εργαλείο τόσο απλό και συγκεκριμένο δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί απο κανένα άλλο αντικείμενο τόσο διαφορετικό ώστε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;
Είναι ο σχεδιασμός του,η εργονομία του,η μελέτη πάνω στην ανθρώπινη παλάμη τόσο ακριβής που το κάνει να είναι-και είναι- ένα ολόκληρο εργοστάσιο.
Σου έγραψα πως είμαι λάτρης της πρακτικότητας και κατ'επέκταση λάτρης όλων των θεμελιακών και φιλοσοφικών αρχών του Bauhaus,όσο αναφορά την σχεδίαση, τη σχεδίαση από ένα πιρόυνι ως μια πολυκατοικία.
Στο Bauhaus βρήσκεται και ο αγαπημένος μου εκτός των άλλων φωτογραφος,ο Lazlo Moholy Nagy,φαντάζομαι θα τον ξέρεις και αν όχι ρήξε μια ματιά.
Δεν ξέρω κατά πόσο σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ,αλλά οι φωτογραφίες σου αλλά και τα λίγα που γράφεις έννοιωσα οτι τα κάνεις για ανθρώπους και αυτό θέλεις,πέρα απο ματαιοδοξίες και επιδήξεις.
Με έκανες στο φινάλε να σου μιλήσω,και όταν κάποιος δημιουργός το προκαλεί αυτό σημαίνει οτι κάτι κάνει καλά.

Georges Lab said...

Καλό είναι να κάνεις καποιον άγνωστο μέσα απο κάτι που φτιάχνεις να μιλά...και θα σου πω ότι έχω "τεχνικές" καταβολές στην "παιδεία" μου .Ισως αυτο φάινεται και στην φωτογρφική μου πορεία.
Πιστέυω ότι θα τα λέμε απο εδω..καλό βράδυ και ευχαριστω και πάλι για το σχόλιο.