"Δάσκαλοι"

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις , αν επιπροσθέτως έχεις το χάρισμα του "μπλα -μπλα" ακόμα και αν αυτά που λες δεν είναι τίποτα παραπάνω από γενικότητες και αερολογίες, δεν έχεις πρόβλημα να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές ,και είσαι αυλοκόλακας -κοινώς γλείφτης-έχεις πολλές πιθανότητες να "πετύχεις".
Τι σχέση έχουν αυτά με την φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα? Έχουν και παραέχουν,μιας και η καλλιτεχνική φωτογραφία σε μεγάλο βαθμό ως ζωντανό και εξελισσόμενο τμήμα της τέχνης δεν παύει να αποτελεί και κομμάτι της κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε πολλά.Έτσι, είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπεις κάποιους που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν γνώριζαν τι είναι διάφραγμα να το παίζουν "δάσκαλοι" στο ίντερνετ .
Έγραψα πρόσφατα σε κάποιο φόρουμ με αφορμή μια συζήτηση για την "εκμάθηση" φωτογραφίας μέσα από τα διάφορα "φόρα" και αμέσως μετά δέχθηκα την" επίθεση" ενός troll:

"...όσο για την βοήθεια στα διάφορα "φόρα" φυσικά και δεν την παραβλέπω αλλά κινδυνεύουμε όλοι σε όλα τα επίπεδα να αποκτούμε "πτυχίο" από το τάδε φόρουμ και από τον τάδε "καθηγητή",καταλαβαίνεις κανείς που μπορεί να οδηγήσει η υπερεκτίμηση αυτής της "μεθόδου" διδασκαλίας..."

Καλή λοιπόν η βοήθεια που δίδεται στα διάφορα φόρα αλλά μέχρις ενός σημείου γιατί το μέτρο εύκολα χάνεται .
Βέβαια κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά και οι φωτεινές ελάχιστες εξαιρέσεις από ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο και από το διαδίκτυο εκτός του ότι αρχίζουν και σπανίζουν ,υπερκαλύπτονται σιγά- σιγά από την " συνωμοσία των άσχετων".
ΥΓ. ξέρω οι απόψεις μου είναι πολύ "αντιδημοφηλείς" , μα ειλικρινά , i don't give a shit...

3 comments:

manouel said...

δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα λες, μας έχουν "περικυκλώσει" οι ειδικοί!αλλά και όντως όσοι είναι γνώστες του θέματος τις περισσότερες φορές είναι απλοί αναμεταδότες,μία κινούμενη εγκυκλοπαίδεια που αυτοπεριορίζονται σε αυτό το ρόλο.
καλή συνέχεια,μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου ειδικά η ποιότητα του μαυρόασπρου σου!

Anonymous said...

Για το πόσο "αντιδημοφιλείς" είναι οι απόψεις σας, εξαρτάται πάντα από αυτόν που διαβάζει.Σε μένα πχ.δεν δείχνουν διόλου "κακές", ας το πω έτσι -λίγο χοντρά-.Είναι ειλικρινείς,από άνθρωπο που δείχνει(και μέσα απο τις φωτογραφίες του-όχι ότι το τελευταίο είναι αναγκαίο κακό, για μένα τουλάχιστον)ότι γνωρίζει.
Εχω δει απόψεις"δασκάλων" που προσεγγίζουν την έννοια "φορμα" σε
φωτογραφία, άλλα αντι άλλων.
Εχω δει, "αααα, ουυυυ!!!, μπράβο!!!), και έχω συμμετάσχει χωρίς να το συνειδητοποιήσω.
Επίσης ,για μένα ο όρος δάσκαλος είναι φορτισμένος από μιάν πολύ ιδιαίτερη σημασία.
Εδώ δεν "λέμε" δασκάλους φιλοσόφους πχ.
Για να μην σας κουράζω άλλο.
Γνωρίζετε, γιατί όχι κάτι δικό
σας στο διαδίκτυο, αν έχετε όρεξη και χρόνο??
Φιλικά.

Georges Lab said...

Kαλημέρα καταταρχας,σας ευχαριστώ για τα σχόλια .Σχετικά με την τελευταία σας φράση αγαπητέ ανώνυμε ο χρόνος που διαθέτω ήδη είναι πολύς για εμένα.Πάντως αν ήταν να έκανα την επόμενη κίνηση θα την έκανα μάλλον εκτός διαδικτύου...
ΥΓ.
Σας παρακαλώ μην μου γράφετε στον πληθυντικό!