Joy Division

θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα στο ραδιόφωνο το disorder των Joy Division ,εκεί γύρω στα 1980 από τον Γιάννη Πετρίδη στο δεύτερο πρόγραμμα ή μήπως ήταν ο Χρήστος ο Δασκαλόπουλος στο Τρίτο...δεν θυμάμαι πια .Θυμάμαι μόνο ότι πετάχτηκα όρθιος ακούγοντας αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο μπάσο και έμεινα σαστισμένος μέχρι το τέλος του κομματιού.

"I've been waiting for a guide to come and take me by the hand...."

Δεν κοιμήθηκα όλη την σχεδόν όλη την νύχτα.
Την επόμενη μέρα στο σχολείο παρέα με τον Αλέξανδρο και τον θωμά ,ξέραμε ότι είχε αλλάξει για πάντα η ζωή μας ...από ένα τραγούδι.
--------------------------
Οι φωτός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο βέβαια , για την ιστορία τραβήχτηκαν πριν κάποια χρόνια με ένα Trix 400 και εμφανίστηκαν με Rodinal ,έτσι "απλά" ....ίσως για να βρουν στέγη εδώ κάτω από αυτό το κείμενο,ο δίσκος είναι αυτός που αγοράστηκε τότε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 από το Ηappening στην Χαριλάου Τρικούπη.

2 comments:

Άντζελα said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ MIRAGE

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ JOY DIVISION ΗΤΑΝ ΤΟ L.P. CLOSER.

AYTO TO L.P. ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ IAN CURTIS ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΛΙΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΣΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ( HEREV ARE THE YOUNG MEN )ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ IAN CURTIS ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ...

Georges Lab said...

Πρέπει να είμαι τελικά ο μοναδικός άνθρωπος που μου αρέσει περισσότερο το unknown pleasures από το closer...πρέπει να έχει παίξει ρόλο αυτή η 'πρώτη επαφή' σε αυτό πάντως.