Μιά βόλτα στον Κήπο

Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της Αθήνας ,ο Εθνικός Κήπος .Από τους ελάχιστους πνεύμονες πράσινου που έχουν απομείνει στην Χαοτική μας πόλη . Όλος αυτός ο θόρυβος και το άγχος της τσιμεντούπολης μοιάζουν να εξαφανίζονται ως δια μαγείας όταν περνάς τις πύλες του.
Ευτυχώς τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι γίνεται μια μικρή προσπάθεια να μην καταλήξει ο Κήπος όπως κατέληξε το Πεδίον του 'Αρεως και ο Λόφος του Στρέφη ,όπου τα πάντα φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους....

Όποτε λοιπόν βρίσκω χρόνο (δυστυχώς αρκετά σπάνια πια) τον επισκέπτομαι για μια μικρή χαλαρωτική φωτογραφική βολτούλα και κατόπιν ακολουθεί το απαραίτητο καφεδάκι στο Ζάππειο.
Καλή διάθεση να υπάρχει και κάποια θέματα για φωτογράφιση μπορούν να βρεθούν ακόμα και σε ένα τόσο οικείο χώρο.
Οι δύο αυτές φωτογραφίες λοιπόν τραβήχτηκαν σε δύο από τις περυσινές φωτογραφικές εξορμήσεις μου στον Κήπο .
Η πρώτη με την αγαπημένη μου Τoy Camera μεσαίου φορμά , την Holga 120 CFN , η δεύτερη ήταν μια από τις πρώτες φωτός που τράβηξα με τον -τότε- νεοαποκτηθέντα υπερευρυγώνιο Pentax DA 12-24 "καρφωμένο" πάνω στην *ist DS.
Αρχικά είχα απορρίψει την δεύτερη ως υπερβολικά "κλασσικίζουσα" για τα γούστα μου ,μετά από ένα χρόνο όμως αποφάσισα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και να την λοιπόν που "φιγουράρει" εδώ....

No comments: